beats by dre cheap

Sumraci

Volim predvecerja. To mi je najdrazi dio dana tokom citave godine i ne znam da li su mi drazi ljeti kada svici popale svoje lampe i zrikavci pocnu sa svojim dozivanjem ili zimska kada je sve nabreklo od neke cudne tisine, ocekivanja prvih pahulja, praznika...
To je dio dana kada se tek naziru obrisi noci, koja pocne da ovija svoje pramenove oko kuca, drveca, pa cula prirodno postaju izostrenija.
Volim izaci u setnju, sama,  u ono doba kad tek sunce zadje pa ostane jos dovoljno svjetlosti da vidis kud ides a malo za odvlacenje paznje na okolinu.
Tada u okrilju tog sumraka sam najvise svoja i najbliza onoj tisini unutar sebe. Tada intenzivnije osjecam druge koji su mi znacajni. Tada vidim koliko sam povrijedila ili bila povrijedjena, koliko sam govorila a koliko slusala...u to doba lijecim te povrede i sebe i drugih.
Svakako je noc ili sumrak obiljezje ove planete. Tada je ona bez dodatnog osvjetljenja sa strane ostavljena sama sebi da sakupi svoja bica i stanare pod svoje okrilje, da ih regenerise ako osluskuju njen ritam.
Uz taj ritam mi se vise odmaramo, lakse ulazimo u san, intenzivnije osjecamo i sladje volimo uz svjezinu noci.
Ako niste u blizini prirode (sume, rijeke, planine) zamislite kucicu na snijeznom prekrivacu, mjeseceve perle ispred vrata, otvorite vrata i udjite...zapalite ili otkrijete svjetlo na svom mentalnom ekranu...procistice vas i obnoviti za naredno jutro.Recenzija zivota
http://recenzijazivota.blogger.ba
11/12/2015 19:13